יש הרבה שסבורים כי מדרסים נוחים ואיכותיים נועדו לאנשים שסובלים מבעיות וכאבים בכף הרגל, האמת שהגדרה זו היא אינה מדויקת, מכיוון שיש אנשים שמעוניינים לשמור על כפות רגליהם, שזו ערובה לבריאות הרגליים ויציבה נכונה. יש לציין, כי המדרסים, לא נועדו רק לאנשים מבוגרים, כי אם לילדים ואפילו חיילים שמשתמשים בקביעות במדרסים…
כל המידע הנחוץ לכם על מדרסים
חשוב לדעת שמדרסים, נועדו לפיזור נכון של משקל הגוף לאנשים שהם מתרוצצים כל היום, עובדים בעמידה, כמו זבנים בחנויות או סוכני שטח. אלה הם סוג האנשים, שיקלו על עצמם באמצעות שימוש עם מדרסים. ישנן תופעות כבר בגיל ילדות, שהרבה רופאים אורתופדיים, ממליצים על שימוש עם מדרסים כבר מגיל צעיר, מחשש של פלטפוס. העניין הוא, שאף אחד מאתנו, לא נולד עם כף רגל מושלמת. רבים נולדים עם בעיות בכף הרגל וההמלצות השונות בקרב הרופאים האורתופדיים על מדרסים כבר נשמעים בגיל צעיר מאוד, למניעת בעיות אורתופדיות חמורות בעתיד. טיפול ואבחון מוקדם, כבר בגיל הילדות, יסייע רבות
מדרסים אורתופדיים
היום, באמצעות מכשור מיוחד, ומשוכלל כמו לייזר, אפשר לקבו את הצורה והמידה המדויקת של מדרסים אורתופדיים. את הדיוק לגבי התאמת מדרסים אורטופדיים, יש לבצע במכונים מורשים. יש אנשים שסובלים מדורבן ויהיו זקוקים למדרסים מיוחדים, בכדי להקל על עצמם את ההליכה אם עדיין לא ביצעו ניתוח להוצאת הדורבן.
יש לבצע החלפה פעם בחצי שנה של מדרסים אורטופדיים, היות והם נוטים להתבלות יותר מהר מהמדרסים הביו מכנים לאחר תקופה זו. שימוש עם מדרסים אורתופדיים, ימנע כאבים בכפות הרגליים. עם הגיל המתקדם שלנו, אנו נחוש יותר כאבים. זו עובדה ידועה, כי כאבים ברגליים הם מוקד להרבה בעיות רפואיות.
אנו גם מכירים בעובדה, כי חוסר יציבות, גורם לפציעות. יש להתייעץ עם רופא אורתופד שימליץ על הציוד האורתופדי הנכון. אם יש איזו שהיא דפורמציה, מדרס נכון, יכול לטפל בבעיה, רק אם הוא מותאם אישית באמצעות רופא אורתופד ומכון אורתופדי שמתאים את המדרסים האורתופדיים על פי המבנה האישי של כף הרגל.
מהם מדרסים ביומכניים?
ישנם סוגים שונים של מדרסים וביניהם מדרסים ביו מכניים שמיועדים לאנשים הנמצאים הרבה בתנועה. השם של מדרסים ביומכניים, הפך להיות מילה נרדפת למדרסים קשים. מדרסים ביומכניים קשיחים, יתאימו יותר למטופלים שכף רגלם מאופיינת בגמישות יתר. לרוב, מדובר בפלטפוס חזק בעל קשת אורכית שקורסת תחת העומס. הצורך של מדרסים ביומכניים נדרש יותר בקרב אנשים בעלי משקל גוף כבד. מדרסים אלה, יכולים להתאים גם לאלה הסובלים מחוסר יציבות בכף הרגל, או כאלה שסובלים מתהליך שחיקה מתקדם. יש למצוא מכון אורתופדי ידוע, אשר יוכל להתאים לכם את המדרסים הדרושים לכם. אם אתם רגילים לנעול נעל מסוימת, יש להביא אותה למכון האורתופדי על מנת להתאים את המדרסים הנכונים.
איך בוחרים מכון אורתופדי מומחה?
על מנת להגיע למכון אורתופדי מומחה, הוותק והמוניטין, הם השלב ההכרחי בבחירת המכון. ככל שיהיה יותר וותק וניסיון למכון, כך הסיכויים כי המכון, אכן יהיה מקצועי וידייק במידות והכנת המדרסים השונים הדרושים לכם. מכון ברזילי להב, הוא אחד מהמכונים האורתופדיים הוותיקים באזור תל אביב והמרכז.
מר אשר ברזילי ושמוליק להב, הם מנהלי המכון האורתופדי. מכון ברזילי להב, הוקם בשנת 1962 והוא מהוותיקים בענף זה. לשני בעלי המכון, יש רקע רפואי וידע נרחב בתחום האורתופדיה. אשר ברזילי, החל את שירותו הצבאי בחיל הרפואה במערך השיקום של ביה"ח תל השומר.
ושמוליק להב, הצטרף למכון בשנת 1971, לאחר שירותו הצבאי. את התמחותו בתחום המייסטר, עבר בביה"ס הבינלאומי לאורתופדיה בדורטמונד בגרמניה. מאז, הוא עבר השתלמויות רבות בתחומים כמו: בנית מחוכים לעקמות, תכנון ויצירת מדרסים, תפירת חגורות בד מיוחדות לבעיות כמו צניחת רחם, קילה ובעיות שונות בחוט השדרה.