אנחנו מקדישים מחשבה, זמן ומאמץ לא מעטים בקניית נעלים: נעלים לספורט או לאירועים, נעלי עקב או נעלים שטוחות, נעלים בצבעים כאלו ואחרים ולפי המידה המתאימה לנו. כשם שאנחנו משקיעים בבחירת נעלים, כך אנחנו צריכים להקדיש מחשבה ברכישת מוצר נוסף לכף הרגל, המדרסים…


מדרסים בהתאמה אישית

לא כל אחד צריך מדרסים בהתאמה אישית אך מדרסים כאלו הם מוצר אורטופדי מהמעלה הראשונה, שיכול לפתור לנו בעיות שמציקות לנו במהלך השגרה שלנו- כאבי גב, ברכיים ורגליים. לכאורה, נשאלת השאלה: "כמה סוגי מדרסים כבר יש?" אך מי שעוסק בתחום וכן מי שצריך את המדרסים הללו, יודע שיכול להיות מגוון גדול של בעיות גב וכף רגל, שמשפיעות על איכות החיים של המטופל. בנוסף, מאחר וכף הרגל סוחבת את משקל הגוף כולו, הרי שהיא מושפעת ממה שנעשה בגוף והיא גם משפיעה עליו, בחזרה.

סוגי מדרסים

את הסוגים של המדרסים שנמצאים היום, ניתן למיין לפי קשיחות החומרים, איכותם והתאמה לסוגים מסוימים של בעיות גב ורגל. סוג אחד של מדרסים מיועד לטפל בבעיות כמו פלטפוס ודורבן. מדרסים אלו עשויים מסיבי פחמן. סוג נוסף של מדרסים בהתאמה אישית הם המדרסים הביומכניים. אלו מדרסים שעשויים בעיקר מגרפיט והם מדרסים קשיחים יותר. מדרסים מסוג זה לא מומלצים למי שסובל מחוסר גמישות בכף הרגל שלו. ישנם גם מדרסים, שהם מדרסי גובה, שמיועדים לטפל בפערים של גובה בין שתי רגליים. הבדל גבהים בין הרגליים הוא לא רק בעיה אסתטית אלא גם בעיה אורטופדית מהמעלה הראשונה.

התאמת המדרסים לכף הרגל

אם אתם סובלים מבעיה אורטופדית כלשהי, סביר מאוד להניח שכבר יצא לכם לקרוא באינטרנט על המדרסים השונים. אנחנו יכולים להיות משוכנעים, שמגיע לנו מדרסים מסוג אחד, אך הרופא יכול להמליץ לנו על מדרסים מסוג אחר. מדרסים בהתאמה אישית, כשמם כן הם דורשים התייצבות אצל הרופא, על מנת שזה יקבל את מלוא המידע לגבי המדרס הנחוץ לכם. מדרס לספורטאי שונה ממדרס לעובד משרד ומדרס לחולה סכרת הוא לא אותו המדרס שיינתן גם לאדם בריא.

לאחר קבלת ההמלצה, המדרס מוכן באופן אישי, על ידי שימוש בתבניות מיוחדות שמותאמות לכך. לאחר קבלת המדרסים, יש צורך בשימוש הדרגתי, מאחר והאלמנט החדש ישפיע על מערכת השרירים והעצמות שלכם (וזה בעצם מה שהוא צריך לעשות). שימוש הדרגתי לאורך זמן, במדרס שיוצר לכם מאיש מקצוע, הוא הדרך לרפא בעיות אורטופדיות רבות בהצלחה.